3. HRVCON-a u NATO misiji u Iraku dodijeljeno priznanje

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/20200521-fanuko-1024x683.jpg
Pripadniku 3. HRVCON-a u NATO misiji u Iraku dodijeljeno priznanje | Foto: NNI

Časničkom namjesniku Michaelu Fanuku uručeno priznanje za izvanredne zasluge te osobni trud i zalaganje u NATO misiji u Iraku

Pripadniku 3. HRVCON-a u NATO misiji u Iraku (NATO Mission Iraq – NMI), časničkom namjesniku Michaelu Fanuku u srijedu, 20. svibnja 2020. godine uručeno je priznanje za izvanredne zasluge te osobni trud i zalaganje u NATO misiji u Iraku.

Priznanje mu je na prigodnoj svečanosti u bazi u ime „386th Air Expeditionary Wing (AEW), AASAB, Kuwait“ uručio prvi dočasnik baze CMSgt Jason P. Colon, u prisustvu zamjenika zapovjednika misije NMI, BG Michael T. Rawls.

Tom prigodom, časnički namjesnik Fanuko zahvalio se na ukazanoj časti u svoje osobno ime, u ime 3. hrvatskog kontingenta NMI, Hrvatske vojske te njenog dočasničkog zbora kojeg predstavlja istaknuvši kako je svoju dužnost u misiji nastojao obnašati na najbolji mogući način. Prisjetio se svih pripadnika u NATO misiji u Iraku koji su u ovih proteklih nekoliko mjeseci završili svoje rotacije ili su privremeno poslani kućama uslijed trenutne faze reduciranja misije zahvalivši na gostoprimstvu koje je baza pružila pripadnicima misije NMI u prethodnom razdoblju.

Objava 3. HRVCON-a u NATO misiji u Iraku dodijeljeno priznanje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti