Pripadnici 22. HRVCON ISAF posjetili džamiju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djamija_28052013_v.jpg

U sklopu priprema za odlazak u mirovnu misiju ISAF u Afganistanu, pripadnici 22. hrvatskog kontingenta posjetili su u ponedjeljak, 27.  svibnja 2013. godine Islamski centar i Zagrebačku džamiju. Domaćin susreta i predavač bio je mr. sc. Nermin ef. Botonjić.


Tijekom predavanja istaknuto je izlaganje koje je muftija dr. Aziz ef. Hasanović održao u središtu NATO zapovjedništva za Europu u Briselu, gdje su visoki časnici i osoblje zaduženi za Afganistan pokazali veliki interes u cilju preuzimanja našega modela priprema za mirovne misije uključivanjem vjerskih zajednica.

Zapovjednik kontingenta, brigadir Jozo Matković zahvalio se efendiji Botonjiću na zanimljivom i sadržajnom predavanju dok  je vojni kapelan, velečasni Željko Sačić  posebno istaknu važnost ovakvih susreta u izgradnji povjerenja i međusobnog uvažavanja zahvalivši se domaćinu na srdačnom dočeku.

Suradnja Oružanih snaga RH s Islamskom vjerskom zajednicom u Hrvatskoj započela je 2006. godine u cilju upoznavanja temelja islama te tradicije i kulture domicilnog stanovništva.



Vijesti