Protupožarne snage tijekom vikenda na trideset požarišta

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pp_27082012_v.jpg

Tijekom proteklog vikenda od 24. do 26. kolovoza 2012. godine zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga (PP NOS) OS RH bile su angažirane na ukupno trideset požarišta duž hrvatskog priobalja, te na području Bosne i Hercegovine.

Tako je u petak, 24. kolovoza, na deset različitih požarišta bilo angažirano pet Canadaira, četiri Air Tractora i dva transportna helikoptera Mi-8 MTV1 i to na području: Pazariškog Bakovca kod Kosinja, kod Nerežišća na otoku Braču, u području Nadina, kod mjesta Blace u općini Slivno, u području između Topola i Imotice, pored Komiže na otoku Visu, u području Gornje Ploče kod Udbine, kod Dugobaba u zaleđu Kozjaka, kod Perkovića i u kanjonu Cetine kod mjesta Podgrađe. Zrakoplovi protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH na požare su u petak ukupno ispustili 249 vodenih bombi, odnosno 1156 tona vode i pritom ostvarili 36 sati i 15 minuta leta.

U subotu, 25. kolovoza, šest Canadaira, četiri Air Tractora i dva transportna helikoptera Mi-8 MTV1 bili su angažirani na devet različitih požarišta, i to u području između Topola i Imotice, u području Pazariškog Bakovca kod Kosinja, kod Režića Staja na Svilaji, u području Baljaka na Svilaji, u području Baderne kod Poreča, kod Dicma, u području Sadina sjeverozapadno od Kaštela, u području Galižane kod Vodnjana i kod Prugova. Zrakoplovi protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH na požare su u subotu ukupno ispustili 394 vodene bombe, odnosno 1928 tona vode i pritom ostvarili 47 sati i 40 minuta leta.

Također, osim angažiranja u hrvatskom priobalju, PP NOS su u subotu sukladno Odluci Vlade RH sudjelovale u pružanju pomoći u gašenju velikog šumskog požara u Republici Bosni i Hercegovini. Jedan Canadair CL-415 poletio je sa zadarskog aerodroma u 5,55 sati, te se uputio prema području Velikog i Malog Rujišta nedaleko Mostara, gdje je djelovao čitavo prijepodne uz jednosatnu stanku zbog punjenja gorivom. U Hrvatsku se vratio iz 13,00 sati.

U nedjelju, 26. kolovoza, četiri Canadaira,  tri Air Tractora i dva transportna helikoptera bili su angažirani na jedanaest različitih požarišta diljem priobalja: u području Pazariškog Bakovca kod Kosinja,  kod Režića Staja na Svilaji, kod Ružića pored Drniša, u području mjesta Švica kod Otočca, u uvali Osibova kod Milne na otoku Braču, u mjestu Kneževići kod Radovina, kod Privlake, kod Selina, na Bilicama pored Šibenika, kod Trbounja i u uvali Jasenovo pored Žaborića. Zrakoplovi protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH na požare su u nedjelju ukupno ispustili 297 vodenih bombi, odnosno 1422 tona vode i pritom ostvarili 26 sati i 55 minuta leta.

    Protupožarne snage tijekom vikenda na trideset požarišta

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/protupoarne-snage-tijekom-vikenda-na-trideset-poarita/pp_27082012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/protupoarne-snage-tijekom-vikenda-na-trideset-poarita/pp_27082012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/protupoarne-snage-tijekom-vikenda-na-trideset-poarita/pp_27082012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/protupoarne-snage-tijekom-vikenda-na-trideset-poarita/pp_27082012_4.jpg


Vijesti