General Lovrić uvršten u Hall of Fame američkog sveučilišta

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lovric_27082012_v.jpg

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić uvršten je u International Fellows Hall of Fame, Sveučilišta nacionalne obrane SAD-a (National Defense University - NDU) u Washingtonu.


Riječ je o priznanju međunarodnim studentima, polaznicima sveučilišta koji su po završetku školovanja na NDU, a temeljem svojih postignuća preuzeli najodgovornije dužnosti u svojim oružanim snagama. General Lovrić pohađao je National Defense University 2004. godine, gdje je završio Industrial College of Armed Forces, te magistrirao iz područja strategije nacionalnih resursa.

Svečanost će se održati na NDU u utorak 28. kolovoza 2012. Na svečanosti će uz general pukovnika Lovrića nazočiti savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu Zlatko Gareljić, zamjenik Veleposlanika Republike Hrvatske u SAD-u Vice Skračić, te vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u brigadni general Mate Pađen.

Tijekom boravka u SAD-u, načelnik GS OS RH susrest će se sa zamjenikom načelnika Združenog stožera OS SAD-a admiralom Jamesom Winnefeldom, te će posjetiti NATO Zapovjedništvo za transformacije (ACT) u Norfolku i susresti se s zapovjednikom ACT-a generalom Stephanom Abrialom.



Priopćenja