General Lovrić održao predavanje na Fakultetu političkih znanosti

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_GSOSRH_208x139_2-9.jpg

"Regionalna obrambena suradnja" tema je predavanja koje je 21. siječnja 2013. godine održao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske studentima Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.


General Lovrić u svojem predavanju dao je pregled područja i oblika regionalne suradnje naglašavajući višeregionalni položaj Republike Hrvatske i kompleksnost mulitilateralne i bilateralne suradnje sa zemljama iz okruženje koje pripadaju različitim vojno-političkim savezima i inicijativama.

Uz detaljan pregled regionalnih inicijativa u kojima sudjeluje Republika Hrvatske i Oružane snage Republike Hrvatske, general Lovrić studentima je izložio sudjelovanje OS RH u zajedničkim aktivnostima kao što je zajednička obuka, vojne vježbe te zajedničko sudjelovanje u međunarodnim operacijama potpore miru.

Sudjelujući u brojnim regionalnim inicijativama i aktivnostima Republika Hrvatska jača stabilnost, sigurnost i povjerenje u regiji. Istodobno, OS RH i sudjelovanjem u regionalnoj suradnji podupiru realizaciju ciljeva snaga te razvoj i održavanje potrebitih sposobnosti. Regionalna suradnja u kojoj sudjeluju i OS RH jača odnose s glavnim strateškim saveznicima i partnerima, a istodobno se promiče i podupire puna integracija u NATO i EU.





Vijesti