2. Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/noc_muzeja_30012015_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brndt

U sklopu manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj  u 93. Zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a u petak, 30. siječnja održana je Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik.

Noć otvorenih vrata održava se drugu godinu zaredom, a vojarnu je posjetilo više od tisuću posjetitelja koji unatoč lošem vremenu nisu htjeli propustiti jedinstvenu priliku razgledavanja letjelica i opreme hrvatskog ratnog zrakoplovstva pod okriljem noći.  Osim razgledavanja aviona i helikoptera (ZLIN 242 L, Pilatus PC-9 M, Bell 206 B Jet Ranger III, Airtractor AT 802 A/F i Canadair CL 415), prvi puta i novog  protupožarnog  zrakoplova Airtractor AT-802 Fireboss, dvosjed, razgovora s pilotima te razgledavanja vojarne opremom za noćno letenje,  pripremljene su i nagradne igre za najmlađe posjetitelje.
 
Najviše pažnje privukao je izbor za "Naj osmjeh pilotske kabine",  a između pedesetak kandidata, po ocjeni ocjenjivačkog suda uredništva časopisa Hrvatski vojnik, za tri najljepša izabrani su Matej Vrkić, Noa Stipić i Ema Marinović.  Prigodan poklon, fotografije Akro grupe Krila Oluje, uručila im je pilotkinja i nastavnica letenja natporučnica Antonija Mutabdžija.
U glazbenom programu u sklopu kojeg se birao i najbolji mali pjevač sudjelovala su djeca iz osnovne škole Vladimir Nazor iz Škabrnje.

Posjetitelji su se ujedno na info štandu MORH-a mogli informirati o mogućnostima ostvarivanja karijere u OS RH, kako postati hrvatski vojni pilot i časnik Oružanih snaga RH, te o novim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo.

"Organizacijom ove aktivnosti vojarna Zemunik pokazuje otvorenost prema javnosti i ovo je najbolji mogući način posjetiteljima na licu mjesta predstaviti naše aktivnosti i misije koje kao postrojba HRZ i PZO provodimo. Mladi su naša najbrojnija publika a ova se manifestacija  pretvorila u mjesto obiteljskih dolazaka i posjeta te smo i ovoga puta kroz zanimljive i atraktivne sadržaje pripremili program za sve uzraste. Naravno, naglasak je na noći i ovo je uistinu jedinstvena prilika doživjeti prostor stajanke i uzletno-sletnih staza u noćnim uvjetima te uživati u razgledavanju izložene tehnike.  Mogli smo čuti vrlo pozitivne reakcije posjetitelja, neki su došli i iz Šibenika i ovo će zasigurno postati naša tradicija i u budućnosti", iznio je dojmove pukovnik Mario Pleša iz 93. zrakoplovne baze.

    2. Noć otvorenih vrata u vojarni Zemunik

    Foto: MORH/ T. Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/prviWIL_3352.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/drugiWIL_3448.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/treciWIL_3459.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_07.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/2-noc-otvorenih-vrata-u-vojarni-zemunik/noc_muzeja_30012015_08.jpg


Vijesti