Obuka osvježenja medicinskih vještina za medicinsko osoblje

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/medicinari_19042013_v.jpg

U posljednja dva tjedna u Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi od 08. do 12. travnja i od 15. do 19. travnja provedena je "Obuka osvježenja medicinskih vještina za medicinsko osoblje".

Cilj i zadaća obuke je osposobiti polaznike za samostalno obučavanje drugih u primjeni prve pomoći u stvarnim situacijama. Obuku je uspješno svladalo 23 polaznika koji su osposobljeni za samostalno prenošenje znanja, sposobnosti i vještina iz područja zdravstvene struke svim pripadnicima u svojim postrojbama. Voditelj obuke bojnik Zoran Čakić izjavio je „Plan i program obuke jedinstven je i standardiziran za sve vojnike, dočasnike i časnike u svim granama i rodovima OS RH. Završetkom obuke polaznici su osposobljeni za samostalno provođenje obuke iz područja osnova prve pomoći, taktičkog sanitetskog zbrinjavanja i osnova higijene u skladu sa HRV STANAG 2122“. Po prijemu potvrde polaznica obuke stožerna narednica Suzana Batur izjavila je „Ova obuka je vrlo konstruktivna i edukativna, te bih je preporučila i ostalim djelatnicima zdravstvene struke.

Predavači odnosno instruktori su na vrlo visokoj razini i izuzetno dobro i kvalitetno prenose znanja i vještine na nas polaznike. Na kraju obuke bojnik Zoran Čakić, dr.med. uručio je potvrde polaznicima koji su uspješno završili obuku.



Vijesti