Nastupni posjet veleposlanika Republike Irak u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_ir_1605201_v.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović primio je u četvrtak, 16. svibnja 2013. u nastupni posjet veleposlanika Republike Irak Surood Najiba.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj bilateralnoj i obrambenoj suradnja dviju zemalja kao i mogućnostima nastavka suradnje na područjima od obostranog interesa.

Između ostalog, riječi je bilo o interesu iračkih snaga sigurnosti za nastavak suradnje po pitanju obuke vodiča službenih pasa i službenih pasa za detekciju eksploziva, a temeljem pozitivnih iskustava iz 2009. godine kada je šest pripadnika snaga sigurnosti Republike Irak sudjelovalo na tečaju za obuku vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva u Obučnom centru "Satnik Krešimir Ivošević" u Dugom Selu.
Isto tako, razgovaralo se o suradnji na području vojne industrije, te o mogućnostima da se uz već prisutne hrvatske tvrtke na iračkom tržištu (HS Produkt, Kroko, Šestan Busch i dr.) takva suradnja intenzivira.

U tom smislu spomenuta je i nedavno održana izložba naoružanja i vojne opreme u Splitu "ASDA 2013" koju je posjetilo i iračko izaslanstvo i predsjednik Antiterorističke agencije Iraka general zbora Talib Šgati Mišar Al Kinani, kojom prigodom je iskazan i potvrđen interes za proizvode hrvatskih proizvođača vojne opreme.

Također, na sastanku je istaknuta potpora aktivnostima međunarodne zajednice u uspostavi mira, stabilnosti i demokracije u Iraku, te procesu izgradnje demokratskih institucija u toj zemlji.




    Nastupni posjet veleposlanika Republike Irak u MORH-u

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-iraka-u-posjetu-morh-u/vp_ir_1605201_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-iraka-u-posjetu-morh-u/vp_ir_1605201_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-iraka-u-posjetu-morh-u/vp_ir_1605201_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/veleposlanik-iraka-u-posjetu-morh-u/vp_ir_1605201_4.jpg


Vijesti