Kolegij o transformaciji Hrvatskog vojnog učilišta

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kolegij_hvu_16052013_v.jpg

U vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu održan je u srijedu 15. svibnja 2013. godine tematski kolegij o transformaciji Hrvatskog vojnog učilišta u visokoobrazovnu i znanstveno-istraživačku ustanovu.

Tom je prigodom ravnatelj HVU-a general pukovnik Slavko Barić nazočne upoznao s tijekom aktivnosti transformacije HVU-a, a dekan HVU-a brigadir Željko Akrap nazočnima je izložio predstojeće aktivnosti u kreiranju i usuglašavanju sveučilišnih studijskih programa.

O transformaciji Hrvatskog vojnog učilišta u visokoobrazovnu i znanstveno-istraživačku ustanovu u proteklom je razdoblju održano niz sastanaka s predstavnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta političkih znanosti, koji su predviđeni kao koordinatori novog tehničkog i društvenog studijskog programa.

Također, održan je sastanak i u Uredu predsjednika RH gdje su Predsjedniku RH i vrhovnom zapovjedniku OS RH, ministru obrane, načelniku GS OS RH te savjetnicima iz Ureda Predsjednika prezentirani planovi i ciljevi transformacije HVU-a, kojom prilikom je Predsjednik RH izrazio podršku planiranom te je zaključio je da je pred HVU-om velik i zahtjevan proces transformacije.





Vijesti