Načelnik GS OS RH admiral Hranj sudjelovao na konferenciji Vojnog odbora NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/09/2023-09-18-nacelnik-gsosrh-nato-03-1024x683.jpg
Načelnik GS OS RH admiral Hranj sudjelovao na konferenciji Vojnog odbora NATO-a | Foto: NATO

Načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, sudjelovao je na konferenciji Vojnog odbora NATO-a u formatu načelnika glavnih stožera država članica, koja je održana od 15. do 17. rujna 2023. u Oslu, Kraljevina Norveška.

Glavna tema konferencije bila je provedivost odluka s NATO summita u Vilniusu o odvraćanju i obrani cjelokupnog Euro-atlantskog područja.

Na konferenciji se raspravljalo o implementaciji Koncepta odvraćanja i obrane te provedivosti novih planova obrane Saveza.

Također, jedna od tema je bila potpora i pomoć Ukrajini. U tom kontekstu Saveznici su iskazali spremnost da nastave s potporom Ukrajini koliko i dok god je to potrebno.

Istaknuto je kako je razvoj vojnih sposobnosti potrebnih za suočavanje s budućim izazovima i prijetnjama usko povezan s izdvajanjima za obranu, koja trebaju ostati na razini od najmanje 2% BDP.

Predsjedavajućem Vojnog odbora NATO-a, admiralu Robertu Baueru produžen je mandat za idućih šest mjeseci, nakon čega će ga naslijediti načelnik Glavnog stožera OS Italije admiral Giuseppe Cavo Dragone.

Načelnik GS OS RH admiral Hranj sudjelovao na konferenciji Vojnog odbora NATO-a | Foto: NATO

Objava Načelnik GS OS RH admiral Hranj sudjelovao na konferenciji Vojnog odbora NATO-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti