MORH poziva studente: Posjetite Operativno vatrogasno zapovjedništvo i Hrvatsku vojsku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/05/2022-09-06-divulje-nato-1024x683.jpg
#WeAreNATO: Studenti u Divuljama s hrvatskim vojnicima i vatrogascima | Foto: MORH/ F. Klen

Prilika za studente da posjete Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama i da prate vježbu helikoptera HRZ-a

Poštovane studentice i studenti,

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska u sklopu kampanje #WeAreNATO pozivaju vas da u utorak 13. lipnja 2023. sudjelujete u organiziranom posjetu Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu (OVZ) u Divuljama kraj Splita i upoznate se s radom zapovjedništva, razgledate opremu i sustave te prisustvujete praktičnom uvježbavanju posada helikoptera koji se koristi u protupožarnoj sezoni.

Provedite jedan dan uz pripadnike Hrvatske vojske i Hrvatske vatrogasne zajednice i pogledajte kako je organiziran sustav domovinske sigurnosti i kako funkcionira u protupožarnim aktivnostima.

Zbog kapaciteta prostora u OVZ-u broj posjetitelja je ograničen na najviše 30 osoba po grupi.

U organiziranom posjetu moći će sudjelovati prijavljene i akreditirane osobe, studentice i studenti fakulteta u Republici Hrvatskoj.

Za određeni broj zainteresiranih studenata bit će organiziran prijevoz iz Zagreba do Divulja.

Osoba za kontakt ispred Ministarstva obrane RH je bojnik Marko Škovrlj, 01/4561-502, mskovrlj@morh.hr.

Način prijave

Prijavu za sudjelovanje studenti treba poslati na e-mailove: infor@morh.hr i mskovrlj@morh.hr

U predmetu maila (subject) prijave molimo navesti: “OVZ Divulje, #WeAreNATO kampanja, ime i prezime osobe koja se prijavljuje”.

Prijava treba sadržavati:

  1. ime i prezime,
  2. e-mail,
  3. kontakt broj,
  4. naziv i adresu učilišta,
  5. JMBAG (jedinstveni matični broj akademskog građana),
  6. potvrdu o studiranju,
  7. državljanstvo,
  8. iskazati interesa za konzumacijom ručka (da ili ne),
  9. iskazati interes za organiziranim prijevozom uz naznaku iz kojeg grada (Zagreb, Karlovac, Slunj, Korenica ili Knina),
  10. marku vozila i broj registracijske oznake (za osobe koje dolaze vlastitim prijevozom).

Zbog ograničenog kapaciteta, broj prijava je ograničen.

Prijave će se zaprimati zaključno do 5. lipnja do 13:00 sati.

Popis sudionika popunjavat će se prema vremenu zaprimljene prijave. Zbog mogućeg otkazivanja prijavljenih studenata konačan popis zaključit će se 9. lipnja 2023.

Prijavljeni studenti i rezervni kandidati biti će obaviješteni o svom statusu.

Dolazak u Divulje

Dolazak prijavljenih studenata bit će moguć na da dva načina, i to organiziranim prijevozom koji će osigurati MORH te vlastitim prijevozom osoba koje dolaze.

Organizirani prijevoz

Za zainteresirane studente bit će organiziran prijevoz iz Zagreba uz mogućnost polaska i iz Karlovca, Slunja, Korenice i Knina.

Autobus će krenuti 13. lipnja u 7:00 ispred MORH-a, Trg kralja Petra Krešimira IV br.1 u Zagrebu. Prema dogovoru akreditirani studenti moći će se ukrcati na sljedećim lokacijama: Karlovac – Slunj – Korenica – Knin, uz mogućnost dogovora i dodatnih stanica ovisno o prijavama. Točna vremena polaska s navedenih lokacija ovisit će o broju prijava. Prijavljeni/zainteresirani studenti o navedenom će biti pravovremeno obaviješteni.

Vlastiti prijevoz

Akreditirani studenti koji u posjet dolaze vlastitim prijevozom, trebaju doći na parking Operativnog vatrogasnog zapovjedništva, na adresi Put vojarne Divulje 18, Kaštel Štafilić do 13:30 sati, gdje će u organiziranoj skupini pod vodstvom predstavnika MORH-a ili Vatrogasne zajednice doći u zapovjedništvo.

Kretanje po vojarni „Knez Trpimir“ i kompleksu OVZ-a regulirano je posebnim pravilima. Fotografiranje i snimanje video sadržaja, uključujući uvježbavanje helikopterskih posada, bit će dozvoljeno uz prisutnost časnika za odnose s javnošću.

O kampanji #We Are NATO

Posjet je organiziran u sklopu We Are Nato kampanje, koja je pokrenuta 2017. godine u cilju isticanja jedinstva i solidarnosti unutar NATO-a u kontekstu kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana.

Republika Hrvatska u kampanju se priključila 2022. godine kao deseta saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a te predstavila koristi koje proizlaze iz članstva. U svrhu promocije kampanje u Republici Hrvatskoj provodi se niz interaktivnih događanja, kao što su specijalizirane konferencije, sportski događaji te studentski i učenički posjeti, kao što je i slučaj ovog posjeta Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama. Osim Ministarstva obrane u kampanji sudjeluju i druge institucije i tijela državne uprave u Republici Hrvatskoj.

Kampanja prikazuje središnju uloga NATO-a u održavanju euroatlantske sigurnosti, načine na koje Savez koristi diplomaciju, vojne snage i tehnološki napredak radi osiguranja mira, kao i ulogu NATO-a u globalnoj sigurnosti.

Poveznice na provedene aktivnosti

#WeAreNATO: Studenti u Divuljama s hrvatskim vojnicima i vatrogascima

#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a

#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a

Ministar Banožić na predstavljanju nacionalne kampanje We Are NATO

 

Objava MORH poziva studente: Posjetite Operativno vatrogasno zapovjedništvo i Hrvatsku vojsku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti