U Kninu i Vinkovcima obilježene obljetnice gardijskih brigada

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/gombr_05042013_v.jpg

Svečanim postrojavanjima i prisjećanjima na stradale i poginule pripadnike postrojbi, u Kninu i Vinkovcima obilježene su šeste obljetnice ustrojavanja Gardijsko motorizirane i Gardijsko mehanizirane brigade.

Svečanim postrojavanjem postrojbi Gardijske oklopno mehanizirane brigade (gombr) u vojarni "Bosut" u Vinkovcima , dana 5. travnja 2013. godine, obilježena je šesta obljetnica ove postrojbe.

Svečanosti je nazočio  zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc koji se u govoru prisjetio stradalih i poginulih pripadnika postrojbe, te prisutnima najavio budući preustroj HKoV-a.

Zapovjednik brigade, brigadni general Siniša Jurković se u obraćanju pripadnicima postrojbe, osvrnuo na uspjehe brigade protekle godine, kao i na planove za sljedeće razdoblje. Čestitao je svim nagrađenima, pohvaljenima i promaknutima, te se zahvalio pripadnicima gombr-e na trudu i radu koji ulažu kako bi brigada s ponosom pronosila ime brigade koja baštini  slavne ratne brigade 3. gbr "Kune", 5. gbr "Sokolove" i 7. gbr "Pume".

I u Kninu je,  3. travnja 2013. godine obilježena šesta obljetnica ustrojavanja Gardijske motorizirane brigade (gmtbr) Hrvatske kopnene vojske.  

Svečanosti su nazočili  načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Mladena Fuzula i prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dominik Ban.

Obraćajući se okupljenima na središnjoj svečanosti u Domu Oružanih snaga u Kninu, brigadni general Mladen Fuzul istaknuo je kako 6. obljetnica Brigade stvara dojam da se radi o relativno mladoj postrojbi koja tek treba potvrditi sve svoje sposobnosti i kapacitete, ali da je Brigada na temeljima iskustava i sposobnostima Tigrova, Gromova, Vukova i Pauka profilirala u modernu, dobru strukturiranu i nadasve organizacijski izvrsno koncipiranu cjelinu, sposobnu provesti sve zadaće koje se od nje zahtijevaju.

Brigadir Boriš Šerić čestitao je pripadnicima Brigade šestu obljetnicu ustrojavanja naglašavajući da se trebamo s ponosom sjećati svih onih koji su pali za Domovinu, njihovih obitelji i tradicije koju su postrojbe urezale u povijest Lijepe naše. Naglasio je kako ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju znači dodatan doprinos zajedničkim obrambenim sposobnostima EU-a. Brigadir Boris Šerić istaknuo je kako se postrojba izgrađuje na znanju i vještinama pripadnika iz mirovnih misija, ali i iz Domovinskog rata te kako ta ista teško stečena iskustva trebamo oplemeniti prenošenjem na mlade naraštaje.

    U Kninu i Vinkovcima obilježene obljetnice gardijskih brigada

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-gombr-05042013/gombr_05042013_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-gombr-05042013/gombr_05042013_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-gombr-05042013/gombr_05042013_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-gombr-05042013/gombr_05042013_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-gombr-05042013/gombr_vk_05032013_5.JPG
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/obljetnica-gombr-05042013/gombr_vk_05032013_6.JPG


Vijesti