Zrakoplovna sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/11/2022-11-15-hrz-1024x683.jpg
Zrakoplovna sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo ♀4 Foto: HRZ/ D. Vujević

Prva sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena je iz vojarne "Knez Trpimir" iz Divulja u operaciju potpore miru KFOR (Kosovo Force)

Prva sastavnica 38. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je u utorak 15. studenog 2022. godine iz vojarne “Knez Trpimir” iz Divulja u operaciju potpore miru NATO-a u Republici Kosovo KFOR (Kosovo Force).

Zapovjednik 38. kontingenta je pukovnik Nediljko Puljević iz 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), kapetan posade na helikopteru Mi-8 MTV1, kojemu je ovo šesti odlazak u misiju na Kosovo.

Pukovnik Puljević je istaknuo kako je kontingent dobro pripremljen, iskusan i spreman za još jednu misiju te će dostojanstveno i časno predstaviti našu Domovinu.

Na ispraćaju su bili Načelnik stožera ujedno i Zamjenik zapovjednika 93. krila HRZ-a brigadir Željko Harapin i Zapovjednik 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a pukovnik Stjepan Stepić.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Objava Zrakoplovna sastavnica 38. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti