Zračne snage i danas aktivne na požarištima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pps_11072017_v.jpg
Foto: HRZ i PZO

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, angažirane su i danas, u utorak,11. srpnja 2017., u gašenju više požara.

Na velikom požarištu Raškovići kod Knina  gdje se požar primaknuo do kuća, tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 gase požar, a aktivno je još nekoliko požarišta na koje su također pozvane zračne snage. Požar u blizini Pađena kod Knina na samom početku  uspio je ugasiti jedan Airtractor, te je odmah krenuo na novo požarište, Selce na otoku Braču.

Prioritet i danas imaju ona požarišta koja ugrožavaju stambene objekte i naselja, a zračne snage daju sve od sebe kako bi sva požarišta prije mraka bila pod nadzorom.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 48 požara (21 u Šibensko-kninskoj, 16 Splitsko-dalmatinskoj, po pet u Dubrovačko-neretvanskoj  i Zadarskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji).



Vijesti