Zimski pilotski kamp kadeta OSRH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/01/hrz-oznaka-1-1024x607.jpg

U organizaciji Pilotske škole Središta za obuku HRZ-a "Rudof Perešin" u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku tijekom siječnja 2024. proveden je Napredni pilotski kamp kadeta OSRH

U organizaciji Pilotske škole Središta za obuku HRZ-a “Rudof Perešin” u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku tijekom siječnja 2024. proveden je Napredni pilotski kamp na kojem su bili polaznici 29. naraštaja kadeta koji se školuju za vojne pilote.

Među brojnim aktivnostima u sklopu kampa, kroz predavanja i vježbe, usvajali su, između ostalih, znanja o taktičkim komunikacijskim sredstvima, zrakoplovnoj sigurnosnoj kulturi i menadžmentu rada posade.

Jedna od aktivnosti bio je i team building čiji je cilj bio, kroz posebno osmišljene vježbe, kreirati sigurno okruženje kroz koje su polaznici imali priliku unaprijediti vlastite timske vještine te razvijati, graditi i unaprijediti kompetencije u timskom radu.

Posljednji tjedan bio je u znaku S.E.R.E. (Survival, Evasion/Escape, Resistance, Extraction) obuke razine “B” koju su provodili instruktori Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”. Cilj obuke bio je upoznati i naučiti polaznike tehnikama i procedurama preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja u uvjetima okruženja. Tijekom obuke polaznici su pokazali inicijativu i sposobnost snalaženja u zahtjevnim uvjetima kojima su bili izloženi.

Obuku kadeta provodili su djelatnici Središta za obuku 93. krila HRZ-a te Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”.

Objava Zimski pilotski kamp kadeta OSRH pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti