Završio 14. naraštaj Tečaja za prvog dočasnika satnije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/06/2024-06-21-14-narastaj-tecaja-za-prvog-docasnika-satnije--1024x683.jpg
Završio 14. naraštaj Tečaja za prvog dočasnika satnije | Foto: HVU/ M. Jalšovec

U Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran" u Požegi održana je danas 21. lipnja 2024. godine svečanost povodom završetka 14. naraštaja Tečaja za prvog dočasnika satnije

U Dočasničkoj školi “Damir Tomljanović Gavran” u Požegi danas 21. lipnja 2024. godine svečano je obilježen završetak izobrazbe 14. naraštaja Tečaja za prvog dočasnika satnije.

Izobrazba polaznika Tečaja za prvog dočasnika satnije provedena je u razdoblju od 3. do 21. lipnja 2024. godine, a istu je uspješno završilo devet polaznika.

Cilj tečaja je sistematizirati postojeća znanja i vještine te usvojiti nove, a sa svrhom osposobljavanja polaznika za dužnost prvog dočasnika satnije te usvajanje znanja za provedbu tjelesne pripremljenosti pojedinca i postrojbe, kao i izradu standardnih operativnih postupaka za sudjelovanje u planiranju i pripremi pojedinačne obuke kao potpore zajedničkim zadaćama i misiji satnije.

Predmetnoj svečanosti nazočili su zapovjednik Dočasničke škole brigadir Stjepan Krešić, načelnik odjela izobrazbe časnički namjesnik Slobodan Sambol, voditelj odsjeka Napredne dočasničke izobrazbe časnički namjesnik Marinko Dalić te instruktori koji su proveli samu izobrazbu.

Završio 14. naraštaj Tečaja za prvog dočasnika satnije | Foto: HVU/ M. Jalšovec

Objava Završio 14. naraštaj Tečaja za prvog dočasnika satnije pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti