Završila specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/02/zavrsetak-svo-19-02-21-5-1024x683.jpg
Završila specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva | Foto: SOPO/ S. Šarac

U Središtu za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu na vojnom poligonu “Gašinci”, u petak, 19. veljače 2021. godine završena je specijalistička vojna obuka vojnika koji se primaju u djelatnu vojnu službu. Obuku je završilo 64 pripadnika (49 vojnika i 15 vojnikinja) koji su upućeni u postrojbe Hrvatske kopnene vojske.

Obuka vojnika u rodu pješaštva trajala je dvanaest tjedana, a osposobljeni su za tri specijalnosti: streljačku, minobacačku i protuoklopnu. Obuka je bila podijeljena u tri razdoblja. Tijekom prva dva tjedna obavljen je prijam vojnika i obuka osvježenja općih vojnih zadaća. Potom je uslijedilo devet tjedana obuke po specijalnostima tijekom koje su vojnici obučavani za rad na sredstvima, instrumentima i oružju. Cjelokupni ciklus okončan je motoričkim provjerama.

Tijekom svečanog završetka Specijalističke vojne obuke, vojnicima na obuci i pripadnicima bojne za specijalističku vojnu obuku obratio se zapovjednik Središta za obuku pješaštva i oklopništva, brigadir Milan Čorak koji se zahvalio instruktorima na predanom radu u obuci prvog ovogodišnjeg naraštaja vojnika na specijalističkoj vojnoj obuci. Vojnicima je zaželio puno sreće u novim postrojbama i budućem vojnom pozivu. Pritom je istaknuo: “Vrijeme koje ste proveli na temeljnoj i specijalističkoj vojnoj obuci obilježila je pandemija koronavirusa. To je bio i dalje je izazov za sve nas. Korektnim ponašanjem i poštivanjem zadanih mjera obuku smo doveli do kraja. Drugim riječima, mijenjali smo se i prilagođavali vremenu koje se mijenja, a što nam je jedna od osnovnih odlika kao hrvatskim vojnicima.”

Povodom uspješno završene obuke, za iskazane rezultate i iznimno zalaganje zapovjednik Središta je pisano pohvalio vojnikinju i troje vojnika.

Objava Završila specijalistička vojna obuka u Središtu za obuku pješaštva i oklopništva pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti