Završetak obuke prvog naraštaja omanskih pilota u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/omanci_18122014_v.jpg
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

Zapovjednici 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ i PZO-a „Rudolf Perešin“, brigadiri Karol Lučan i Dragan Oljica primili su u četvrtak 18. prosinca 2014., u vojarni Zemunik izaslanstvo Omanskog kraljevskog zrakoplovstva RAFO (Royal Air Force of Oman) povodom završetka školovanja omanskih pilota.

Dvanaest pripadnika Omanskog kraljevskog zrakoplovstva, ovoga tjedna je uspješno završilo letačku obuku na avionima Pilatus PC-9M u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a.

Tijekom susreta razgovaralo se o procesu obuke i školovanju pri čemu je omanska strana istaknula iznimno zadovoljstvo organizacijom i uvjetima života te provedbom letačke obuke. Također, omansko izaslanstvo iskazalo je interes i za nastavkom suradnje i školovanja drugog naraštaja pilota, čija bi se obuka provodila u Zemunika po istom modelu školovanja.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, brigadir Karol Lučan, tom je prigodom istaknuo značaj razvijene sposobnosti školovanja stranih pilota u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku. „Važnost se ogleda i kroz financijsku dobit jer je ovdje riječ o komercijalnom poslu gdje se po prvi puta od osnutka baze školuju strani piloti po najvišim svjetskim standardima obuke. Obuka prve generacije pilota iz Sultanata Oman protekla je u skladu s dogovorenim planom i dinamikom, čime i na ovom području potvrđujemo visoku profesionalnost, stručnost i osposobljenost, kako pilota nastavnika letenja, tako i zrakoplovno-tehničkog osoblja“, istaknuo je brigadir Lučan.



Priopćenja