Završetak obuke pripadnika Satnije mornaričko-desantnog pješaštva

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/obuka_mornaricko-desantno-pjesastvo_15072019_13-1024x683.jpg
Foto: HRM

Svečanom dodjelom diploma u petak, 12. srpnja 2019. u splitskoj vojarni "Admiral flote Sveto Letica-Barba" obilježen je završetak obuke koju su u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice pohađali pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva (MDP) Flotile HRM-a.

Cilj obuke mornaričko-desantnog pješaštva bio je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i sposobnosti te ovladavanje svim vještinama potrebnim za obavljanje zadaća, odnosno osposobiti pojedince i postrojbu za uspješno obavljanje namjenskih zadaća u svim uvjetima djelovanja.

Obuka je počela 4. veljače, a provodila se kroz dva obučna razdoblja. Tijekom prvog modula izvršen je prijem polaznika, provjera motoričkih sposobnosti, utvrđivanje općih vojnih sadržaja temeljnih i specijalističkih vojnih vještina, uključujući i pomorski desant. Drugo obučno razdoblje provodilo se uglavnom na moru, a obuhvatilo je savladavanje vodenih prepreka, plivanje, veslanje te razna prevoženja helikopterom i desantnim brodovima. Obuku su provodili djelatnici Središnjice za obavještajno djelovanje i Središta za obuku HRM-a.

Zapovjednik Središta za obuku HRM-a kapetan bojnog broda Ivan Vuković čestitao je polaznicima na uspješno provedenoj obuci, ističući kako je ovo još jedan doprinos razvoju sposobnosti pripadnika MDP-a.

Uvjerenja o osposobljenosti mornarima je uručio izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kapetan bojnog broda Željko Kusić koji im je u svom obraćanju čestitao na uspjehu.
Za najboljeg polaznika ovog naraštaja proglašen je vojnik Antonio Bačić.

Objava Završetak obuke pripadnika Satnije mornaričko-desantnog pješaštva pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti