Završetak hodočašća hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-27-lourdes-misa-u-nedjelju-1024x683.jpg
Završetak hodočašća hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdesu | Foto: MORH/ D. Jonjić

Mimohodom vojnih orkestara i mimohodom zastava zemalja sudionica završilo je ovogodišnje međunarodno vojno hodočašće

Mimohodom vojnih orkestara i mimohodom zastava zemalja sudionica završilo je ovogodišnje 64. međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu prenoseći poruku učvršćivanja vjere i razvijanja prijateljstva među narodima.

Ovogodišnje hodočašće završilo je u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine, svečanom ceremonijom i gašenjem zavjetne svijeće koju je ugasio francuski vojni ordinarij monsinjor Antoine de Romanet de Beaune.

Na hodočašću su po 30. put sudjelovali i hodočasnici Hrvatske vojske, policije, osobe s invaliditetom, branitelji i vatrogasci, kojima su se i ove godine već tradicionalno pridružili i hodočasnici iz Bosne i Hercegovine.

Autor: TV Lourdes

Međunarodno vojno hodočašće održalo se pod geslom: “Neka mi dolaze u procesiji”, kao podsjetnik na Gospine riječi svetoj Bernardici. Na njemu je sudjelovalo više od četrnaest tisuća vojnih hodočasnika iz četrdesetak zemalja svijeta.

U jutarnjem dijelu programa slavljena je međunarodna sveta misa koju su predslavili tajnik za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher i francuski vojni ordinarij Antoine de Romanet de Beaune u zajedništvu s nazočnim biskupima i svećenicima, a na kojoj su čitali i hrvatski kadeti.

U sklopu završne procesije sa svijećama klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice, policijska klapa “Sveti Mihovil” i Orkestar Hrvatske vojske zajedno su izveli skladbu “Ave Marija”.

Također, najavljeno je i 65. međunarodno vojno hodočašće koje će se održati u prvoj polovici svibnja 2025. godine.

Objava Završetak hodočašća hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdesu pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja