Središnje obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/dan-osrh-2024-plakat-1024x723.jpg

Svečana akademija povodom 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske održat će se u utorak 28. svibnja u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" u Ministarstvu obrane

U sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u utorak 28. svibnja 2024. godine održat će se svečana akademija u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” u Ministarstvu obrane, s početkom u 11 sati.

Svečanoj akademiji nazočit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, načelnik Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Tihomir Kundid te drugi visoki državni i vojni dužnosnici.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje svečane akademije da zbog obaveznog sigurnosnog pregleda dođu u utorak 28. svibnja u Ministarstvo obrane, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 1, najkasnije do 10.15 sati te da svoj dolazak obavezno najave na e-mail: press@morh.hr do ponedjeljka 27. svibnja do 19 sati. Prijava treba sadržavati podatke o medijskoj kući, ime i prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske iskaznice i broj mobitela.

PROGRAM POLAGANJA VIJENACA

Također, povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelja položit će se vijenci:

  • u 08:30 sati na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, kod spomen-ploče na mjestu prve smotre postrojbi Zbora narodne garde 28. svibnja 1991.,
  • od 9.00 sati na Gradskom groblju Mirogoj: u spomen parku kod spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Objava Središnje obilježavanje Dana Hrvatske vojske, Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Najave