Završena specijalistička obuka vojnika za tehničko održavanje IC uređaja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-09-specijalisticka-obuka-vojnika-1024x683.jpg
Završena specijalistička obuka vojnika za tehničko održavanje IC uređaja | Foto: D. Vukas

U Središtu za obuku i doktrinu logistike završena je specijalistička vojna obuka sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OSRH koja je trajala od 2. svibnja do 9. srpnja 2024.

U Središtu za obuku i doktrinu logistike završena je specijalistička vojna obuka sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OSRH koja je trajala od 2. svibnja do 9. srpnja 2024. s jednim polaznikom tehničke službe.

U sklopu specijalističke vojne obuke provedene u Remontnom zavodu, vojnik Swen Blažević obučavan je za tehničko održavanje IC uređaja, a nakon završetka iste primit će se u djelatnu vojnu službu na dužnost mehaničara za IC uređaje.

Voditelj obuke bio je bojnik Dražen Terzić, a ista je provedena u cilju osposobljavanja vojnika za obavljanje zadaća prema dužnosti na koju će se rasporediti te obnašanje funkcionalnih zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima.

Također, vojna obuka uključuje i obučavanje o pravilnom rukovanju i uporabi te čuvanju i održavanju tehničkih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti.

Na kraju specijalističke vojne obuke vojniku Swenu Blaževiću uručena je potvrda o uspješno završenoj specijalističkoj vojnoj obuci tehničke službe, specijalnosti – naoružanje te na dužnosti “Mehaničar za IC uređaje”.

Objava Završena specijalistička obuka vojnika za tehničko održavanje IC uređaja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti