Završena obuka za borbenog spasioca

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/06/2024-06-19-obuka-za-borbenog-spasioca-1024x683.jpg
Završena obuka za borbenog spasioca | Foto: SzOiDL / S. Pran

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 10. do 18. lipnja 2024. godine održana je obuka za borbenog spasioca prema novom Programu obuke

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 10. do 18. lipnja 2024. godine održana je obuka za borbenog spasioca prema novom Programu obuke.

U novom Simulatoru taktičkog zbrinjavanja ranjenika polaznici su odradili “taktičko borbeno zbrinjavanje ranjenika na terenu”.

Predmetni simulator opremljen je crvenim i zelenim led svjetlima, strobo svjetlom, uređajem za stvaranje visoke magle i zvučnikom, a efektna rasvjeta i simulacija atmosfere uz simulaciju zvučnih efekata prisutnih na bojišnici vjerno opisuju bljeskove eksplozija i paljbe iz raznih tipova naoružanja.

Korištenjem simulacija intenzivnog borbenog djelovanja, realističnost obuke podiže se na vrlo visoku razinu. Ovo u konačnici rezultira i daleko boljom obučenošću borbenih spasilaca, pravilnom reakcijom te njihovom sposobnošću i spremnošću da spašavaju ljudske živote na prvoj crti bojišnice.

Polaznik desetnik Boris Mustač, pripadnik Obučnog centra za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” ističe kako je intenzitet obuke na vrhunskom nivoute da su voditelj i instruktori motivacijski djelovali na njih kako kroz prodavanja tako i kroz praksu.

“Smatram kako obuka može pružiti veliko znanje osobama koji dođu s ciljem da usvoje znanje. Uvjeti su odlični, idealan je omjer instruktora i polaznika, a iskustvo rada u simulatoru bi preporučio svima”, rekao je desetnik Mustač.

Sedam polaznika uspješno je završilo obuku te su izuzetno zadovoljni provedbom ove zahtjevne i dinamične obuke, instruktorima, a posebno radom u novom Simulatoru.

Završena obuka za borbenog spasioca | Foto: SzOiDL / S. Pran

Objava Završena obuka za borbenog spasioca pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti