Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-22-c-kategorija-1024x683.jpg
Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije | Foto: K. Puškarić

Polaznici obuke su osposobljeni za sigurno upravljanje teretnim motornim vozilom u različitim cestovnim, terenskim i vremenskim uvjetima

Završeno je osposobljavanje polaznika za vozača C i C+E kategorije u požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu koje je trajalo od 19. veljače 2024. godine.

Petnaest polaznika, pripadnika Hrvatske vojske uspješno je položilo C kategoriju, a tri C+E kategoriju. Voditelj obuke bojnik Jurica Margeta uručio im je potvrdnice i zaželio puno uspjeha u budućem radu. Polaganje vozačkog ispita proveli su ovlašteni ispitivači HAK-a iz regionalnog ispitnog centra Osijek.

Polaznici obuke su osposobljeni za sigurno upravljanje teretnim motornim vozilom u različitim cestovnim, terenskim i vremenskim uvjetima te za korištenje svih uređaja na vozilu kao i sigurnosnim mjerama kojih se pri upravljanju moraju pridržavati.

U prvom tjednu obuke polaznici prolaze prometne propise i sigurnosna pravila, a po položenom ispitu pristupaju obuci upravljanja motornim vozilom. Nakon toga slijedi obuka terenske i relacijske vožnje na specifičnim terenima te uporabe vitla koja se provodi u zadnjem tjednu obuke nakon položenog vozačkog ispita.

Objava Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti