Završio Tečaj strategijskog planiranja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/strategija_09022011_v.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski", u srijedu, 9. veljače 2011. uručena su Uvjerenja polaznicima 7. naraštaja Tečaja strategijskog planiranja. Tečaj je organizirao i proveo Dekanat HVU-a, na čelu s voditeljem Tečaja, nastavnikom strategijskog upravljanja obranom iz Katedre nacionalne sigurnosti i vojne strategije brigadirom Sinišom Šimičevim.


Tečaj je uspješno završilo 16 polaznika, predstavnika MORH-a, GS OS RH, sve tri grane OS RH te jedan polaznik iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i jedan polaznik Ministarstva unutarnjih poslova.
Tečaj se provodi za časnike koji obnašaju najviše dužnosti unutar OS RH, a program obuhvaća strategijsko planiranje i upravljanje, donošenje odluka na strategijskoj razini i određivanje potrebitih vojnih sposobnosti u odnosu na trenutni ustroj OS RH.
Uvjerenja polaznicima uručio je ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov koji je u prigodnom obraćanju naglasio važnost ovog tečaja kako za cjelokupni MORH i GS OS, tako i za druge resore odnosno druga ministarstva.




Vijesti