Završetak Vojno diplomatske izobrazbe

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/novost_21032008.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu 20. ožujka obilježen je završetak Vojno diplomatske izobrazbe 7. naraštaja. Uz polaznike na svečanosti su bili i izaslanik ministra obrane naćčelnik službe za međunarodnu obrambenu suradnju Davor Ćutić, ravnatelj HVU-a general bojnik Mirko Šundov te drugi visoki vojni dužnosnici. U ovom naraštaju bilo je 24 polaznika i to 21 časnik, 2 dočasnika i jedan državni službenik.

Prvi puta na vojnodiplomatskoj izobrazbi su bili i pripadnici stranih oružanih snaga i to dva predstavnika OS Bosne i Hercegovine, te po jedan pripadnik OS Makedonije i OS Crne Gore.

U prigodnom govoru general Šundov je istaknuo kako su polaznici pokazali zavidnu razinu znanja, zalaganja i želje da budu što bolji. Izrazio je nadu da će im usvojena znanja i motivacija da sami nadograđuju svoje znanje koristiti u što boljem obnašanju njihovih odgovornih dužnosti u vojnoj diplomaciji. Istaknuo je i, kako temeljem dosadašnjih iskustava, treba nastaviti s ovakvim oblikom izobrazbe.

Izaslanik ministra obrane Davor Ćutić posebno se osvrnuo na međunarodni karakter vojno diplomatske izobrazbe istaknuvši kako je namjera znanja i iskustva stečena u vojno diplomatskoj praksi podijeliti s našim bilateralnim partnerima. "Vjerujemo da će ovakav oblik izobrazbe doprinjeti još boljoj suradnji i razvoju povjerenja." kazao je Ćutić. Napomenuo je i kako je želja kroz naredne naraštaje u izobrazbu uključivati što više pripadnika oružanih snaga nama prijateljskih zemalja, te uspostaviti suradnju sa organizacijama u zemlji i inozemstvu koje imaju slične oblike izobrazbe, a sve s ciljem unapređenja kvalitete.

Najbolji polaznik 7. naraštaja je brigadir Darko Kereša koji je nastavni program izobrazbe ocijenio vrlo kvalitetnim i dinamičnim te se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi vojnodiplomatske izobrazbe.



Vijesti