Završetak obuke 6. naraštaja dragovoljnih ročnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_21062011_v.jpg

Povodom završetka temeljne obuke održana je svečanost na kojoj je upriličeno postrojavanje dragovoljnih ročnika i uručenje priznanja dragovoljnim ročnicima za ostvarene najbolje rezultate u sportskim natjecanjima provedenim u sklopu taborovanja ročnika, koje se provodi u predzadnjem tjednu dragovoljnog služenja vojnog roka, kao i za najbolje postignute rezultate u provjerama motoričkih sposobnosti.


Najbolji ročnik 6. naraštaja je vojnik Saša Mandić,  kojemu  je osim nagrade knjige, uručena i značka najboljeg ročnika koja se već tradicionalno dodjeljuje najboljem ročniku naraštaja.

Zapovjednik Središta za temeljnu obuku pukovnik Robert Krnčević čestitao je dragovoljnim ročnicima na uspješno završenoj obuci te im je zaželio puno uspjeha u daljnjem životu i radu.

U šestom naraštaju, koji je sa služenjem dragovoljnog vojnog roka započeo 29. travnja 2011., obuku je prošlo 299 ročnika, među kojima je 31 žena.

Kroz šest naraštaja dragovoljnog služenja vojnog roka, program obuke završilo je 1486 dragovoljna ročnika, od čega 1314 muškaraca i 172 žene. MORH je do sada u četiri naraštaja potpisao Ugovor sa 786 dragovoljnih ročnika, od čega 707 Ugovora za osposobljavanje za profesionalnog vojnika i 79 Ugovora za osposobljavanje za časnika Oružanih snaga RH. Očekuje se kako će u ovoj godini sukladno Planu pribavljanja djelatnih vojnih osoba za 2011. godinu MORH potpisati Ugovor o prijamu djelatnih vojnih osoba s dragovoljnim ročnicima iz 5. i 6. naraštaja.





Vijesti