Završetak obuke 25. naraštaja TRTSV

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/trtsv_11042011_v.jpg

U Središtu za temeljnu obuku Požega, 08. travnja 2011. godine završena je obuka polaznika 25. naraštaja Tečaja razvoja temeljnih sposobnosti vođenja.
Tečaj se provodio od 13. ožujka, a uspješno su ga završila 29 polaznika i 5 polaznica.


Potvrde o uspješnom završetku Tečaja polaznicima, te Pohvalu najboljem polazniku, vojniku Tomici Detiću pripadniku gardijske motorizirane brigade uručio je zamjenik zapovjednika Središta za temeljnu obuku Požega, pukovnik Zoran Andrić

Tečaj razvoja temeljnih sposobnosti vođenja sastoji se od obuke koja je podijeljena u tri faze, a koju svaki polaznik mora savladati. Obuka završava četverodnevnom odnosno 96-satnom situacijskom vježbom na zemljištu koja se provodi na vojnom poligonu „Gašinci“. Vježba uključuje provjeru svih stečenih znanja i vještina u prijašnjim fazama, u stvarnim borbenim uvjetima te završava borbenom hodnjom od 12 kilometara koju su polaznici dužni savladati u vremenu ne dužem od 2 sata prema zadanim točkama kretanja.

Tečaj je namijenjen djelatnim vojnim osobama na vojničkim dužnostima koje su kandidati za dočasnike, a koje se po uspješnom završetku tečaja mogu rasporediti na dočasničke dužnosti. Također, uspješan završetak ovog tečaja uvjet je za pristupanje Temeljnoj dočasničkoj izobrazbi.



Vijesti