Završen tečaj za ovlaštenu službenu osobu Vojne policije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tecajvp_04032011_v.jpg

U Središtu Pukovnije Vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill" u petak, 4. ožujka 2011. godine, završen je intergranski tečaj za ovlaštene službene osobe Vojne policije OS RH-a, koji je trajao od 10. siječnja 2011. godine.

Tečaj je uspješno  završilo 9 polaznika, a najbolji polaznik tečaja, poručnik Mario Vukadin nagrađen je knjigom "Vojna policija u Domovinskom ratu".

Tečaj za ovlaštenu službenu osobu Vojne policije provodi se u cilju obuke pripadnika Pukovnije Vojne policije za provedbu vojno-policijskih poslova, kako u Hrvatskoj tako i u međunarodnim operacijama te razvijanja temeljnih vještina za uspješno nalaženje najboljih oblika uporabe ovlasti, samostalno i u sastavu skupine.

Tečaj se sastoji od nekoliko područja kao što su: ovlasti pripadnika Pukovnije VP, vojnopolicijski poslovi, vatrene zadaće, tjelesna sposobnost i borilačke vještine, psihologija, doktrina i postupci VP NATO-a te praktični dio obuke u kojoj je naglasak na naučenim lekcijama. Nakon uspješno položenog pismenog dijela, polaznici polažu usmeni ispit pred povjerenstvom kojeg čine pripadnici Odjela VP GS OS RH i zapovjedništva Pukovnije VP, te stječu zvanje ovlaštene službene osobe  VP OS RH.
 



Vijesti