Završen Tečaj za ovlaštene osobe Obalne straže RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrm_tecaj_oo_26052011_v.jpg

U Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice, u utorak 24. svibnja 2011., završen je dvomjesečni tečaj za stjecanje statusa ovlaštene osobe Obalne straže Republike Hrvatske, kojeg je završilo 30 polaznika Obalne straže RH.

Tečaj je proveden u organizaciji Središte za obuku HRM-a, u suradnji sa Zapovjedništvom HRM-a i Obalnom stražom RH.    
Prigodom svečanog završetka tečaja, zapovjednik Središta za obuku HRM-a, kapetan fregate Joško Šantić polaznicima je uručio uvjerenja o uspješno završenom tečaju, te pohvalu za najboljeg, ujedno i najstariji polaznik tečaja, kapetana bojnog broda Branka Svirčića, zapovjednika 1. divizjuna Obalne straže RH.
U provedbi tečaja sudjelovali su djelatnici MORH-a, sveučilišni profesori Pravnog fakulteta u Splitu, Pravnog fakulteta u Rijeci, Pomorskog fakulteta u Splitu, Sveučilišnog studijskog centra za studije mora u Splitu te predavači iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva kulture, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatskog hidrografskog instituta i dr.
Nositelj organizacije tečaja je Središte za obuku Hrvatske ratne mornarice, dok je tečaj osmišljen u suradnji s Zapovjedništvom HRM i Obalnom stražom RH.    

Kroz dosadašnja provedena tri tečaja za ovlaštene osobe, Obalna straža RH osposobila je 80 pripadnika za stjecanje statusa ovlaštene osobe u svrhu provođenje Zakona o Obalnoj straži RH. Nakon završenog tečaja ovlaštene osobe Obalne straže RH stječu ovlasti za poduzimanje mjera i radnji u zaštiti suverenosti, suverenih prava i jurisdikcije RH iz Zakona o Obalnoj straži RH u skladu s pravima mora koje RH ostvaruje.



Vijesti