Završen tečaj za obuku kuhara

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kuhari_16032012_v.jpg

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi, Zapovjedništva za potporu, danas, 16. ožujka 2012. godine završio je jednomjesečni tečaj za obuku kuhara, kojeg je uspješno završilo 11 polaznika, pripadnika OS RH.


U prvom tjednu tečaja, polaznici su u teorijskom dijelu učili o osobnoj i higijeni namirnica i kuhinje, pravilima skladištenja hrane i namirnica, izradi proračuna za dnevni jelovnik i sl., a u narednih četiri tjedna praktične obuke, polaznici su obučavani za samostalnu pripremu hrane u kuhinji i u terenskim uvjetima na cestovnom vježbalištu "Glavica". Obuka, odnosno priprema hrane u terenskim uvjetima, provedena je na kuhinji auto-prikolici (AP 78). Tijekom praktičnog dijela obuke polaznici su sudjelovali u pripremi i termičkoj obradi namirnica, pranju posuđa i pribora te posluživanju, te su kroz tako organiziranu nastavu prošli sve faze pripreme obroka, uz stručno vođenje instruktora. Nakon termičke obrade uslijedila je organoleptička ocjena kakvoće pripremljenog obroka (degustacija) uz stručno ocjenjivanje kao i ukazivanje na eventualne pogreške.

Polaznicima tečaja dodijeljene su potvrde o uspješno završenom tečaju, čime su stekli uvjete za samostalno obavljanje zadaća kuhara.

{phocagallery view=category|categoryid=931|limitstart=0|displaydownload=1|detail=4|enableswitch=1}



Vijesti