Zapovjednik ZSS-a na primopredaji dužnosti zapovjednika SOCEUR-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/08/img-62718da9c85163b80724c01ba71f4de4-v-1024x592.jpg
Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija nazočio je ceremoniji primopredaje dužnosti zapovjednika američkog Zapovjedništva za specijalne operacije u Europi SOCEUR-a | Foto: HV

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga general Turalija nazočio je primopredaji dužnosti zapovjednika američkog Zapovjedništva za specijalne operacije u Europi

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS) brigadni general Perica Turalija nazočio je ceremoniji primopredaje dužnosti zapovjednika američkog Zapovjedništva za specijalne operacije u Europi SOCEUR-a (Special Operations Command Europe) koja je održana 3. kolovoza 2020. godine u Stuttgartu u Njemačkoj.

Tom prigodom general bojnik Kirk W. Smith predao je zapovijedanje nad Zapovjedništvom za specijalne operacije za Europu OS SAD generalu bojniku Davidu H. Taboru.

U pratnji generala Turalije bio je i prvi dočasnik ZSS-a, časnički namjesnik Alen Janeš, a prije same primopredaje dužnosti zapovjednika održana je i ceremonija primopredaje dužnosti prvog dočasnika SOCEUR-a.

Nazočnost predstavnika Hrvatske vojske na primopredaji rezultat je odličnih odnosa i suradnje između SOCEUR-a i ZSS-a, odnosno Oružanih snaga RH, kao i potpore SOCEUR-a projektima kao što je razvoj Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC).

Prethodno je već održan susret zapovjednika ZSS-a i zapovjednika SOCEUR-a u studenome 2019. godine u Glavnom stožeru Oružanih snaga RH kada je izaslanstvo američkog Zapovjedništva predvođeno generalom Smithom boravilo u službenom posjetu Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Objava Zapovjednik ZSS-a na primopredaji dužnosti zapovjednika SOCEUR-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti