Zapovjednik zračnih snaga Omana u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zemunik_23102014_v.jpg
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

Zapovjednik Omanskog kraljevskog zrakoplovstva RAFO (Royal Air Force of Oman), general Matar bin Ali al Obaidani posjetio je u danas, 23. listopada 2014. vojarnu Zemunik gdje su ga dočekali zapovjednici 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ i PZO-a „Rudolf Perešin“, pukovnik Karol Lučan i brigadir Dragan Oljica.

Posjetu je prisustvovao i zapovjednik HRZ i PZO-a general bojnik Dražen Ščuri.

Omansko izaslanstvo boravit će u trodnevnom posjetu Hrvatskoj, a bazu u Zemuniku posjetio je povodom obuke pilota iz Sultanata Oman, čiji polaznici završavaju letačku obuku za nešto više od dva mjeseca.

General Ščuri tom je prigodom istaknuo kako školovanje omanskih pilota ulazi u završnu fazu i odvija se planiranom dinamikom.

Tijekom boravka u Zemuniku, zapovjednik zračnih snaga Omana obišao je i smještajne i radne prostore te se susreo s polaznicima obuke. O modelu i provedbi obuke omanskih polaznika govorio je zapovjednik Eskadrile aviona, bojnik Željko Harapin koji je naglasio kako je zadovoljan dosadašnjim tijekom školovanja. Trenutno se leti razdjel grupnog letenja nakon čega slijedi noćno letenje i poseban dio koji je prilagođen omanskim polaznicima, a riječ je o „mješovitom profilu“ kroz koji će se obaviti presjek svih razdjela obuke.
„Sveukupno je do sada ostvareno više od 1500 sati naleta u obuci omanskih pilota i sve je proteklo u skladu s najvišim standardima obuke i sigurnosti letenja“, naglasio je Harapin.
Na kraju školovanja u Zemuniku omanski će polaznici biti osposobljeni za prijelaz na slijedeći tip aviona u njihovoj obuci.

Zapovjednik Omanskog zrakoplovstva zahvalio se na visokom profesionalizmu u provedbi obuke kao i prilagodljivosti programa školovanja omanskim pilotima.
„Uvjeti rada i života u Zemuniku su izvrsni, sve se stavke ugovora u potpunosti poštuju te se radujemo skorom završetku školovanja naših pilota u Republici Hrvatskoj“, kazao je omanski general.

U nastavku posjeta RH zapovjednika zračnih snaga Sultanata Omana planiran je i susret sa načelnikom GS OS RH generalom zbora Dragom Lovrićem.

    Zapovjednik zračnih snaga Omana u Zemuniku

    Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zapovjednik-zracnih-snaga-omana-u-zemuniku/zemunik_23102014_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zapovjednik-zracnih-snaga-omana-u-zemuniku/zemunik_23102014_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zapovjednik-zracnih-snaga-omana-u-zemuniku/zemunik_23102014_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zapovjednik-zracnih-snaga-omana-u-zemuniku/zemunik_23102014_4.jpg


Vijesti