Zapovjednik Njemačkog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hrz_31012011v.jpg

U vojarni “Zemunik“, u dvodnevnom posjetu HRZ i PZO-u, od ponedjeljka 31. siječnja 2011. boravi njemačko vojno izaslanstvo, predvođeno zapovjednikom ratnog zrakoplovstva general pukovnikom Aarne Kreuzinger Janik-om. Visoko njemačko vojno izaslanstvo u kojem se nalazi i njemački vojni izaslanik u RH pukovnik Ralf H. Mayer primio je zapovjednik HRZ i PZO-a, general bojnik Vlado Bagarić.

Uz bilateralne razgovore zapovjednika nacionalnih ratnih zrakoplovstava, tijekom  dvodnevnog posjeta izaslanstva će razgovarati o modelima školovanja vojnih pilota u SR Njemačkoj i Republici Hrvatskoj, a gostima će biti prezentirana zrakoplovna tehnika iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a.

Na početku posjeta genaral pukovnik Janik izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u vojarni „Zemunik“ gdje se obučavaju hrvatski vojni piloti, te naglasio da se suradnja njemačkog i hrvatskog ratnog zrakoplovstva razmjenom iskustava može još više unaprijediti. U pozdravnoj riječi dobrodošlice, general Bagarić je istaknuo spremnost i otvorenost HRZ i PZO-a za suradnju hrvatskih i njemačkih pilota, posebno u obučnom procesu u kojem su razmjena iskustava uvijek obostrano korisna i pridonose  novoj kvaliteti školovanja vojnih pilota.



Vijesti