Započelo obilježavanje 25. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

Obilježavanje 25. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane započelo je u srijedu 7. prosinca 2016., otvaranjem izložbe fotografija u Galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu.

O predstavljenom opusu uvodno se obratio voditelj Galerije Zoran Batušić, istaknuvši da izložene fotografije pokazuju ljubav i privrženost njenih autora, te umješnost odabira kojim se nastojalo oslikati 25 godina postojanja HRZ i PZO.

Izložbu je otvorio načelnik stožera, ujedno zamjenik zapovjednika HRZ i PZO-a, brigadir Mato Mikić. „Željevši se osvrnuti na proteklih četvrt stoljeća nastajanja i razvoja HRZ i PZO-a bilo je nemoguće prikazati svaki događaj, svakog pojedinca i svaku emociju kojih je u proteklih 25 godina bilo zaista mnogo. Stoga smo ovom izložbom odlučili prikazati dijelić zamrznutih trenutaka iz života Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, i to onih trenutaka koji oslikavaju našu povijest, naših 25 godina postojanja, življenja, uspjeha i stvaranja“, naglasio je brigadir Mikić.

Izložba će, za posjetitelje, biti otvorena do četvrtka 15. prosinca 2016. te se može razgledati radnim danom od 10,00 do 18,00 sati.

Nakon otvaranje izložbe, u Domu OS RH "Zvonimir", u sklopu obilježavanja obljetnice održan je svečani koncert. Uz Orkestar Oružanih snaga RH i solisticu Ivu Visković, na koncertu je nastupio i ženski vokalni sastav "Ad astra" iz Slavonskog Broda. 

Na repertoaru su bila djela klasične, tradicionalne i moderne glazbe. Orkestrom OS RH dirigirao je pukovnik Miroslav Vukovojac-Dugan, dok su gošće iz Savonskog Broda nastupile pod ravnanjem dirigentice Jasne Stajić.



Vijesti