Zamjenica Tafra na sastanku Vijeća za vanjske poslove EU

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_MORH_208x139.jpg

Zamjenica ministra obrane Višnja Tafra sudjelovat će u utorak, 15. travnja 2014. u Luxembourgu na sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije u formatu ministara obrane.

Sastanak će započeti Upravljačkim odborom Europske obrambene agencije (EDA).

Tema sastanka je nastavak aktivnosti pokrenutih sukladno zaključcima Europskog vijeća iz prosinca 2013., te zadaće na području vojnih sposobnosti i industrije. EDA priprema izvješće ministrima o napretku koje će uključiti i inicijalne prijedloge o Političkom okviru za sustavnu i dugoročnu suradnju.

Raspravljat će se i o pomorskoj sigurnosti, a ministrima će biti predstavljena Zajednička komunikacija Visoke predstavnice EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i Europske komisije Za otvoreno i sigurno globalno pomorsko dobro: elementi za strategiju sigurnosne zaštite u pomorstvu Europske unije.

Treća točka dnevnog reda bit će posvećena operaciji u Srednjoafričkoj Republici EUFOR CAR, upoznavanjem ministara sa stanjem u Srednjoafričkoj Republici i pokretanju operacije EUFOR CAR, uz nazočnost zapovjednika operacije.

Završni dio sastanka bit će rasprava ministara o Ukrajini. Na tom je dijelu sastanka predviđena nazočnost Glavnog tajnika NATO-a.



Najave