Vlada RH donijela zaključak o uklanjanju štete u vojarni u Požegi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/05/2021-05-06-banozic-vlada-1024x683.jpg
Vlada RH donijela zaključak o uklanjanju štete u vojarni „123. brigade Hrvatske vojske“ u Požegi nastale zbog prirodne nepogode | Foto: MORH/ F. Klen

Vlada Republike Hrvatske donijela zaključak o uklanjanju štete u vojarni „123. brigade Hrvatske vojske“ u Požegi nastale zbog prirodne nepogode

Na 65. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine, Vlada RH je donijela zaključak o uklanjanju štete u Vojarni “123. brigade Hrvatske vojske” u Požegi koja je nastala kao posljedica prirodne nepogode.

Naime, snažno nevrijeme koje je 25. lipnja 2021. pogodilo područje Požege nanijelo je štetu i u vojarni „123. brigade Hrvatske vojske“ u Požegi.

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić ovom prigodom je iznio kako je od 76 objekata u tom vojnom kompleksu oštećeno njih 25 kojima se koristi Hrvatska kopnena vojska, Zapovjedništvo za potporu i Hrvatsko vojno učilište.

Također, ministar Banožić je istaknuo kako su u vojarni smještajni prostori za polaznike temeljne vojne obuke i izobrazbe službi logistike te polaznici dočasničke škole a provodi se i dragovoljno vojno osposobljavanje gdje mladi ročnici i ročnice stječu temeljna vojna znanja i vještine te se osposobljavaju za obnašanje prvih dužnosti u Hrvatskoj vojsci.

„Prema prvim procjenama šteta u vojarni iznosi oko 5,2 milijuna kuna. Ministarstvo obrane provest će radnje za uklanjanje posljedica štete u ovoj vojarni, a financijska sredstva osigurat će se preraspodjelom u Državnom proračunu za 2021. godinu na poziciji Ministarstva obrane“, rekao je ministar obrane Banožić.

Objava Vlada RH donijela zaključak o uklanjanju štete u vojarni u Požegi pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja