Vlada RH donijela zaključak o Pismu namjere između MORH-a i OS Francuske Republike

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/07/2022-07-14-01-1024x684.jpg
Vlada RH donijela zaključak o Pismu namjere između MORH-a i OS Francuske Republike | Foto: MORH/ M. Čobanović

Europski fond za obranu ključna je inicijativa za potporu istraživanju i razvoju obrambenih sposobnosti iz proračuna Europske unije

Na 132. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u četvrtak 14. srpnja 2022. godine, Vlada RH je donijela zaključak u vezi s Pismom namjere između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministra Oružanih snaga Francuske Republike o suradnji u vezi s Europskim fondom za obranu.

“Svrha Pisma namjere između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministra oružanih snaga Francuske Republike je i uspostavljanje bilateralne suradnje radi postizanja zajedničkih ciljeva u privlačenju i dobivanju potpora iz Europskog fonda za obranu”, kazao je ministar Banožić.

Europski fond za obranu ključna je inicijativa za potporu istraživanju i razvoju obrambenih sposobnosti iz proračuna Europske unije.

“Jedan od glavnih ciljeva uspostave fonda je koordinacija i osnaživanje nacionalnih ulaganja u obranu država članica Europske unije”, rekao je ministar Banožić. Istaknuo je kako se na taj način promiče suradnja među državama članicama u provedbi zajedničkih projekata i aktivnosti, u razvoju interoperabilnih obrambenih tehnologija i opreme. Također se time potiče sudjelovanje tvrtki u projektima, kao i korištenje novih rješenja.

Podsjetimo, ministar obrane Mario Banožić i ministar za Oružane snage Francuske Republike Sébastien Lecornu pismo namjere potpisali su 13. lipnja 2022. godine na bilateralnom sastanku održanom tijekom posjeta ministra Banožića sajmu vojne opreme i naoružanja Eurosatory 2022 u Parizu.

Vlada RH donijela zaključak o Pismu namjere između MORH-a i OS Francuske Republike | Foto: MORH/ M. Čobanović

Objava Vlada RH donijela zaključak o Pismu namjere između MORH-a i OS Francuske Republike pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja