15. obljetnica OS RH u Afganistanu i ispraćaj 8. HRVCON-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/02/39_2009-isaf_1_tbrandt.jpg
Foto: T. Brandt

15. obljetnica upućivanja 1. HRVCON-a u ISAF te ispraćaj 8. HRVCON-a u misiju RS u Afganistanu održat će se u četvrtak 1. ožujka

Obilježavanje 15. obljetnice upućivanja prvog voda Vojne policije u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu, 25. obljetnice osnivanja Antiteroističke vojne policije OSRH te ispraćaj 8. Hrvatskog kontingenta u mirovnu misiju Resolute Support u Afganistanu održat će se u četvrtak, 1. ožujka 2018. godine.

U vojarni "Croatia" s početkom u 11,00 sati obilježit će se 15. obljetnica upućivanja prvog voda Vojne policije u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu kao i 25. obljetnice osnivanja Antiteroističke vojne policije OSRH. Tom prigodom organiziran će biti i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme. Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje obljetnice da dođu na prijavnicu vojarne "Croatia" najkasnije do 10,45 sati.

Nakon toga, u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu s početkom u 13,40 sati održat će se svečani ispraćaj 8. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u mirovnu misiju Resolute Support u Afganistanu. Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje svečanog ispraćaja da dođu u vojarnu „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu najkasnije do 13,20 sati.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr, najkasnije do četvrtka, 1. ožujka 2018. do 9,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf, snimatelj), broj novinarske/osobne iskaznice i kontakt, te naznaku na koju lokaciju je prijava.

Najave