Europska obrambena agencija nagrađuje obrambene inovacije

EDA raspisala natječaj za dodjelu dvije nagrade u iznosu 10.000,00 EUR otvoren svim gospodarstvenicima i istraživačkim subjektima

Europska obrambena agencija (EDA) raspisala je natječaj za nagradu tvrtkama i istraživačkim subjektima koji predlože pionirske i inovativne tehnologije, proizvode, procese ili usluge primjenjive u obrambenom polju (EDA Defence Innovation Prize). Nagrade su posebno usmjerene na netradicionalne obrambene industrije i istraživačke subjekte s obzirom na njihovu rastuću ulogu u stvaranju i kreiranju ometajućih sposobnosti koje će europske oružane snage trebati u bliskoj budućnosti.

Dodijelit će se dvije različite EDA nagrade za obrambene inovacije u iznosu od 10.000,00 EUR za najinovativnije ideje koje obrađuju sljedeće teme:

  • Integracija koncepata višerobotskih sustava u cilju potpore budućih obrambenih sposobnosti iz područja navođenja, navigacije i kontrole;



  • Samostalno otkrivanje, identifikacija i nadziranje/uzorkovanje/analiza putem senzora i platforma za umrežavanje u području kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih tehnologija i tehnika zaštite.


Od natjecatelja se očekuje da predlože inovacije koje bi, u slučaju da ih se implementira do 2035. godine, pridonijele poboljšanju i povećanju europskih obrambenih sposobnosti u dva prethodno spomenuta područja.

Pravila natjecanja i uvjeti sudjelovanja  i informacije o načinu prijave sadržani su u pravilima natjecanja dostupnima na poveznici: https://www.eda.europa.eu/procurement-biz/procurement/eda-procurement/eda-defence-innovation-prize-(eda-dip)

Poveznica na natječaj: https://eda.europa.eu/defence-innovation-prize

Sudjelovanje u natjecanju otvoreno je za sve gospodarstvenike i istraživačke institucije u Europi: proizvođačima iz područja obrambene industrije i civilnim/komercijalnim proizvođačima, velikim tvrtkama te malim i srednjim poduzetnicima, obrambenim te civilnim istraživačkim udruženjima, a posebno se želi potaknuti prijavljivanje civilnih/komercijalnih inovatora i istraživača proizvoda i usluga dvojne namjene.

Rok za prijavu je 16. travnja 2018. godine.

Više informacija:


Priopćenja