Veleposlanik Talijanske Republike u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vp_it_02022017_v.jpg
Foto: MORH/ J. Kopi

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i državni tajnik Tomislav Ivić sastali su se danas, u četvrtak, 2. veljače 2017., u Ministarstvu obrane RH s veleposlanikom Talijanske Republike Adrianom Chiodijem Cianfaranijem.

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna obrambena suradnja dviju susjednih zemalja, osobito između Ratnih mornarica, u želji za unaprjeđenjem, te je u tom smislu ministar Krstičević izrazio želju za skorašnjim susretom i sa talijanskom ministricom obrane Robertom Pinotti.

Također, ministar Krstičević istaknuo je kako Italija predstavlja najznačajnijeg partnera u području pomorske sigurnosti te je izrazio potporu nastavku dosadašnje uspješne suradnje u tom području.

Sugovornici su također obostrano potvrdili predanost politici proširenja EU i NATO-a u Jugoistočnoj Europi kao i spremnost u pružanju pomoći i prijenosu iskustava državama aspiranticama.

Ministar Krstičević i veleposlanik Cianfarani razmijenili su mišljenja i o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u svijetu, s naglaskom na sigurnosne izazove koje donosi migrantska kriza i situacija na Bliskom istoku, te na prostoru Sredozemlja.



Priopćenja