Uvježbavanje helikopterskih posada za svečani mimohod

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/helikopteri_28072015_v.jpg
Foto: HRZ i PZO

Piloti Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a), proveli su danas, 28. srpnja 2015. godine, uvježbavanje preleta s tri helikoptera BELL-296 B za svečani mimohod koji će se održati 4. kolovoza 2015., u Zagrebu. 

Zapovjednik Eskadrile helikoptera bojnik Krešimir Ražov, koji je ujedno instruktor letenja, probni i akrobatski pilot, te instruktor za noćno letenje (NVG) na helikopteru BELL-206 B, istaknuo je kako s ponosom iščekuju nastup u Zagrebu gdje će preletom tri helikoptera BELL u formaciji, sudjelovati u sklopu zrakoplovne sastavnice svečanog mimohoda. Naglasio je kako su posade helikoptera uvježbane i spremne za izvođenje formacijskog leta u ešalonu. Pojasnio je kako kroz obuku i treninge Eskadrila helikoptera provodi i razdjel grupnog letenja s učenicima-pilotima,  tako da piloti eskadrile imaju razvijenu sposobnost grupnog letenja, no ovo je posebna prigoda.

"Biti dio svečanosti povodom 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) "Oluja" poseban je događaj jer u zraku letite zajedno sa svim eskadrilama HRZ i PZO-a, te svim tipovima aviona i helikoptera, tako da je prisutno i uzbuđenje i čast što smo izabrani predstaviti eskadrilu i preletom iz zraka uputiti najljepšu moguću čestitku za 20. obljetnicu VRO "Oluja" i 10 godina "Krila Oluje".

    Uvježbavanje helikopterskih posada za svečani mimohod

    Foto: HRZ i PZO

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uvjezbavanje-helikopterskih-posada-za-svecani-mimohod/bell_28072015_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uvjezbavanje-helikopterskih-posada-za-svecani-mimohod/bell_28072015_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uvjezbavanje-helikopterskih-posada-za-svecani-mimohod/bell_28072015_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uvjezbavanje-helikopterskih-posada-za-svecani-mimohod/bell_28072015_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uvjezbavanje-helikopterskih-posada-za-svecani-mimohod/bell_28072015_5.jpg


Vijesti