Čestitka Ministra obrane i Načelnika GS OSRH povodom Uskrsa

Uskrsna čestitka Ministra obrane

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane, poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, upućujem Vam iskrene čestitke!

U uskrsnom vremenu razmišljamo o veličini žrtve Isusove, ali i o veličini svake naše žrtve koja nas je učvršćivala u nadi u bolji, sretniji i ispunjeniji trenutak što se rađa Uskrsom. Ovih dana naše su misli s onima koji su usnuli u nadi slobodne i vječne Domovine. Uvijek ćemo ih nositi u našim mislima i molitvama. Na njihovoj žrtvi uskrsnula je naša jedina Hrvatska.

S osobitim poštovanjem želim zaželjeti sretan Uskrs svim našim pripadnicima koji u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta doprinose učvršćivanju mira i sigurnosti, kao i njihovim obiteljima koji ovaj najveći kršćanski blagdan provode bez svojih najmilijih. Angažman naših pripadnika u mirovnim misijama upravo je rad na učvršćivanju nade i jačanju vjere u onaj ljepši i sretniji život naroda diljem svijeta.

Poruka Uskrsa je objava da životu nema kraja. U tom vjerovanju, pa čak i u vremenu kada nas obuzmu sumnje i kad problemima ne vidimo izlaza, pouzdanjem u Boga rasplamsat ćemo i živjeti nadu.

Sa željom da vas ta nada nikada ne napusti, neka je Vama, Vašim obiteljima i prijateljima, sretan i radošću ispunjen Uskrs!

 

 

MINISTAR OBRANE

dr. sc. Davor Božinović

 


Čestitka Načelnika GS OSRH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim operacijama i misijama, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

upućujem Vam iskrene čestitke povodom najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsnuća Isusova!

U vrijeme kada se suočavamo s raznim poteškoćama moram istaknuti ljudskost, toplinu, odlučnost, optimizam i istinske vrijednosti koje krase hrvatskog vojnika. Upravo je ove vrijednosti potrebno razvijati i sačuvati. Iznimno sam ponosan na pripadnike Oružanih snaga RH u zemlji i svijetu koji su od naših saveznika prepoznati kao dobri vojnici i pouzdani partneri u mirovnim misijama i operacijama te u savezničkim zapovjedništvima.

U danima velikog tjedna i očekivanja Uskrsa s posebnim poštovanjem prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše. Svoj su život darovali za miran i sretan život građana Republike Hrvatske. Zahvaljujemo njihovim obiteljima kojima oni u ove dane ljudskog zajedništva najviše nedostaju.

U iščekivanju blagdana nade i novoga života razmišljamo o postignućima, ali i poticajima za nove korake koje nam daje snaga poruke Uskrsa. U tom duhu želim vam sretan i miran Uskrs ispunjen zdravljem, vjerom i radošću.


S osobitim poštovanjem,

 

NAČELNIK GS OSRH

general pukovnik

mr.sc. Drago Lovrić




Priopćenja