Uskrsna čestitka ministra obrane

Poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske i djelatnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske,

U ime Ministarstva obrane Republike Hrvatske i svoje osobno želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs.

Uzvišenost žrtve i žrtvovanja u ovo uskrsno vrijeme ono je što nas nadahnjuje i što nas potiče na davanje – u profesionalnom, osobnom i svakom drugom smislu. U ovo Uskrsno vrijeme u našim mislima i molitvama smo s našim prijateljima koji su u Domovinskom ratu, u nesebičnom darivanju položili svoje živote za uskrs jedine nam Hrvatske. Ta vjera davala nam je snagu, odlučnost, vodila nas je u ostvarivanju veličanstvene pobjede.Njih se, u ovom osobitom, svetom tjednu, i te kako sjećamo.

Želim da u Uskrsu, u kojemu se prisjećamo Isusove žrtve za ljude, prepoznamo radost, optimizam, vjeru za buduće korake. Uskrs upravo nudi put, obitelji, pojedincu, svima nama. Osobito bih želio čestitati Uskrs svima našim pripadnicama i pripadnicima koji se nalaze u operacijama i misijama diljem svijeta. Oni su ti koji svjedoče uskrsnu nadu i koji promiču mir.

Vjerujem kako će nam Uskrs biti poticaj za nova postignuća i produbljenje profesionalnih i ljudskih odnosa.  U njemu pronađimo nadahnuće za daljnji napredak na ponos domovini i svim njezinim građanima.



Ministar obrane
Ante Kotromanović



Priopćenja