Uručeno odlikovanje Reda hrvatskog trolista brigadiru Kaliszewskom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/poljak_24082011_0007_v.jpg

Državni tajnik u MORH-u Pjer Šimunović, uručio je danas, 25. kolovoza 2011.u ime predsjednika RH, Ive Josipovića,odlikovanje Reda hrvatskog trolista vojnom izaslaniku Republike Poljske u odlasku, brigadiru Krzystofu Kaliszewskom za osobiti doprinos razvoju bilateralnih odnosa ministarstava obrane Republike Hrvatske i Republike Poljske. Dodjeli odlikovanja nazočio je i veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj, Wieslaw Tarka.

Tom prigodom Šimunović je istaknuo kako je doprinos brigadira Kaliszewskog u uspješnom održavanju i unapređivanju bilateralne obrambene suradnje dvaju ministarstava vrlo značajan, a posebice u području obrambene politike te suradnje i potpore specijalnih snaga i vojne policije dviju država. Brigadir Kaliszewski je svojim nesebičnim i predanim radom zaslužio da ga se zove prijateljem Hrvatske, naglasio je državni tajnik Šimunović.
Zahvaljujući na odlikovanju brigadir Kaliszewski istaknuo je odličnu suradnju s djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga RH, te je izrazio želju da se takva suradnja nastavi i u budućnosti .
Također, tijekom današnjeg dana, vojnog izaslanika brigadira Kaliszewskog primio je načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić, koji je brigadiru zahvalio na obnašanju uspješnog mandata vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj  te je tom prigodom izrazio nadu u nastavak i proširenje bilateralne vojne suradnje  dviju zemalja.  General Lovrić se posebno zahvalio na pruženoj pomoći Republici Hrvatskoj na njenom putu u euro-atlantske integracije. Prema njegovim riječima bilateralna vojna suradnja dviju zemalja primjer je uspješne suradnje dviju članica NATO saveza. Istaknuo je izvrsne odnose Vojne policije i Bojne za specijalna djelovanja s poljskim kolegama, te zajedničko sudjelovanje u mirovnoj operaciji Europske unije EUFOR Čad u kojoj je hrvatski kontingent bio razmješten u Multinacionalnoj bojni Sjever pod zapovjedništvom poljskih oružanih snaga.
Brigadir Kaliszewski se zahvalio i izrazio zadovoljstvo što je bio u mogućnosti raditi na unaprjeđenju bilateralnih odnosa s Oružanim snagama RH te je istaknuo uvjerenje da će se dobra suradnja dvaju ministarstava i oružanih snaga nastaviti i u buduće.



Vijesti