Uručeno odličje njemačkom vojnom izaslaniku u RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/odlicja_22092009_5_v.jpg

Sukladno odluci Predsjednika RH Stjepana Mesića, državni tajnik Ministarstva obrane Pjer Šimunović, uručio je u utorak, 22. rujna,  u MORH-u odlikovanje „Reda hrvatskog trolista“ vojnom izaslaniku Savezne Republike Njemačke u RH, pukovniku Burkhardu Michaelu Kühnapfelu. Odlikovanje je dodijeljeno za osobiti doprinos razvitku bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke.

U prigodnom obraćanju državni tajnik Šimunović naglasio je kako obrambena suradnja između dviju zemalja tradicionalno na visokoj razini, te je iskoristio priliku zahvaliti se Saveznoj Republici Njemačkoj, kao strateškom partneru RH, na svoj dosadašnjoj potpori ulaska RH u NATO i EU, kao i na neprocijenjivoj potpori, iskustvu i prenošenju znanja od strane pripadnika njemačkih oružanih snaga u misiji ISAF u Afganistanu, gdje zajednički sudjeluju sa pripadnicima OS RH.
Pukovniku Kühnapfelu državni tajnik Šimunović zahvalio se na uloženim naporima i podršci RH, istaknuvši kako je za vrijeme svog mandata dao značajan doprinos razvoju bilateralne obrambene i vojne suradnje između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke, između ostalog u području obrambene i vojne politike, personalnog upravljanja, izobrazbe, logistike, zrakoplovstva i sanitetske službe. „Poseban doprinos dali ste na intenziviranju vojno-tehničke suradnje između naših dviju zemalja, te na visokokvalitetnim ponudama izobrazbe na studijima Bundeswehra i na Ratnoj školi oružanih snaga Savezne Republike Njemačke. Vjerujem da ste i sami, kao polaznik Ratne škole „Josip Ban Jelačić“ stekli uvid i proširili svoja znanja na području obrambene i vojne politike, cjelokupnom aspektu djelovanja MORH-a i RH kao države u cjelini. Zadovoljstvo mi je uručiti vam hrvatsko odlikovanje „Red hrvatskog trolista“ i još jednom vam zahvaliti na vašem doprinosu kojemu je ovo odlikovanje očita potvrda“, naglasio je državni tajnik Šimunović zaželivši pukovniku Kühnapfelu uspješan nastavak vojne karijere.



Vijesti