Uručene svjedodžbe kapetanima kanadera

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/PPNOS_17082011_v.jpg

U vojarni Zemunik, u Protupožarnoj eskadrili (PPE) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, danas, 17. kolovoza 2011. pilotima kapetanima uručene su svjedodžbe o završenoj naprednoj obuci na avionu Canadair CL-415.

Uručenju su nazočili državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, zapovjednik HRZ i PZO-a brigadni general Dražen Šćuri te potpredsjednik tvrtke Bombardier Derek Gilmour koji je i uručio svjedodžbe pilotima PPE.
Državni tajnik Raboteg tom prigodom je istaknuo kako dolazak visokog izaslanstva Bombardiera u Hrvatsku svjedoči o visokoj razini partnerskih i prijateljskih odnosa kako MORH-a i tvrke Bombardier, tako i Kanade i Republike Hrvatske. Raboteg je čestitao pilotima PPE na svemu što čine u zaštiti hrvatskih građana i naših gostiju tijekom protupožarne sezone, a potvrdu visoke osposobljenosti naših posada potvrdili smo i u spremnosti pružanja pomoći kod gašenja požara u drugim zemljama.
General Šćuri naglasio je kako HRZ i PZO-a sustavno ulaže u obuku i usvajanje novih znanja i vještina. „Konkretno obučavanje i usavršavanje na avionu CL 415 uvijek je bila važna misija za našu granu jer smo zahvaljujući PPE i uporabi kanadera doprinjeli očuvanja života hrvatskih građana i njihovih materijalnih dobara“, istaknuo je general Šćuri. Potpredsjednik Bombardiera, Derek Gilmour u svom je obračanju također istaknuo kako hrvatski piloti svoju visoku razinu obučenosti pokazuju svakodnevno u akcijama gašenja požara i to sa visokim standardima preciznosti, sigurnosti i učinkovitosti. Gilmour je posebno impresioniran manevrima i sposobnostima hrvatskih posada u raznim situacijama djelovanja, te timskim radom Protupožarne eskadrile HRZ i PZO-a.
Napredna obuka za kapetane kanadera provedena je sukladno kupoprodajnom Ugovoru između MORH-a i tvrtke Bombardier prilikom kupovine zadnja dva Canadaira CL 415, a obuku je provodio instruktor pilot Bombardier-a tijekom prošle godine u ukupnom trajanju od tri mjeseca. Obuku, koja se sastojala od teorijske i napredne praktične letačke obuke, uspješno je završilo sedam kapetana, a završenom obukom kapetani su licencirani za najvišu razinu napredne letačke obuke na avionu Canadair CL 415.



    Uručene svjedodžbe kapetanima kanadera

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_07.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/uruene-svjedodbe-kapetanima-kanadera/zemunik_17082011_08.jpg


Priopćenja