Uručeni Ugovori o stipendiranju budućim zrakoplovnim tehničarima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/03/ugovori_o_stipendiranju_hrz_080219_01.jpg
Foto: HRZ/ L. Parlov

Učenicima 3. razreda Tehničke škole u Zadru koji se školuju za zvanje zrakoplovni tehničar u četvrtak, 7. veljače 2019. uručeni su ugovori o stipendiranju. Ministarstvo obrane RH sklopilo je ugovore s devet učenika, među kojima je jedna učenica.

Učenicima, budućim zrakoplovnim tehničarima, Ministarstvo obrane RH, uz mjesečnu stipendiju od 700 kuna za polaznike trećih te 800 kuna za polaznike četvrtih razreda, osigurava posao u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Oružanih snaga RH.

Stipendisti moraju redovito pohađati nastavu te izvršavati sve obveze utvrđene obrazovnim programom za zrakoplovnog tehničara, a završna ocjena treba im biti veća od 3,00.

Na potpisivanju ugovora nazočili su predstavnik Uprave za ljudske potencijale pukovnik Davor Misir, predstavnica Središnjice za upravljanje osobljem bojnica Slavica Dražić, zapovjednik Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" brigadir Goran Huljev, voditelj Pododsjeka personalnih poslova SzO-a bojnik Dinko Janjiš HRZ-a te ravnatelj Tehničke škole mr.sc. Denis Prusac.

Foto: HRZ/ L. Parlov

Brigadir Huljev je istaknuo kako je uvjeren da će stipendisti sve svoje školske obveze izvršiti u potpunosti te im se zahvalio što su odlučili svoju profesionalnu karijeru graditi u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Istaknuo je kako ovaj vid suradnje ima budućnost te izrazio zadovoljstvo što se provodi u kontinuitetu.

"Vaše znanje, entuzijazam i mladost i iskustvo starijih kolega s kojima ćete raditi dobitna su kombinacija za razvoj HRZ-a, grane kojoj trebaju vaša specifična znanja i vještine", kazao je brigadir Huljev.

Ravnatelj Tehničke škole učenicima je poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu te se zahvalio MORH-u na ovom vidu suradnje.

Po završetku srednje škole zrakoplovni tehničari će se uputiti na dragovoljno vojno osposobljavanje nakon čega će s MORH-om potpisati Ugovor o vojničkoj službi i stupiti u djelatnu vojnu službu.

Foto: HRZ/ L. Parlov

Vijesti