Uručene NATO medalje timu za zaštitu savjetničkih snaga u Afganistanu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/20200511-hrvcon-4-1024x683.jpg
Uručene NATO medalje timu za zaštitu savjetničkih snaga u Afganistanu | Foto: 12. HRVCON-a

Pripadnicima tima Air Wing Advisory Team Force Protection iz sastava 12. HRVCON-a uručene su NATO medalje povodom završetka sudjelovanja u misiji

Pripadnicima tima Air Wing Advisory Team Force Protection iz sastava 12. hrvatskog kontingenta misije potpore miru „Resolute Support“ u Afganistanu, u nedjelju, 10. svibnja 2020. uručene su NATO medalje povodom njihovog završetka sudjelovanja u ovoj misiji.

Riječ je o sastavnici koja je bila dio multinacionalne bojne, a čija je zadaća sigurnost i zaštita zrakoplovnih savjetnika koalicijskih snaga prilikom mentoriranja i obuke Afganistanskih zračnih snaga. Zaštita i osiguranje se svakodnevno provodilo na uzletno-sletnoj stazi AIR WING BALKH tijekom pretpoletnog pregleda zrakoplova prije odlaska na letačke zadaće te nakon završetka letačkih noćnih zadaća. Cjelodnevna provedba zadaća u teškim i specifičnim vremenskim uvjetima te korištenje cjelokupne zaštitne opreme iziskuje izuzetnu tjelesnu spremnost i obučenost pripadnika ovog tima. Za svaku zadaću provodi se opsežan postupak priprema u kojoj se pomno razrađuje svaki detalj i simuliraju sve moguće situacije.

TAAC Air Laison Officer bojnik Eggleston u pratnji zapovjednika 12. HRVCON-a brigadira Ivica Matanovića uručio je pripadnicima sastavnice NATO Non Article 5 medalje te im zahvalio na suradnji.

Brigadir Matanović svim pripadnicama tima Air Wing Advisory Team Force Protection zahvalio je na iznimno profesionalnom pristupu provedbi zadaća te dostojnom predstavljanju Hrvatske vojske i Republike Hrvatske.

Ovom prigodom proglašeni su i najbolji vojnici i dočasnici mjeseca travnja, skupnik Robert Džinić i razvodnik Ivica Maraković, kojima su uručene zahvalnice zapovjednika i prvog dočasnika za postignute iznadprosječne rezultate u radu.

Povratak pripadnika ovog tima planiran u narednom periodu u skladu sa organizacijskim i sigurnosnim uvjetima.

 

Uručene NATO medalje timu za zaštitu savjetničkih snaga u Afganistanu

Flickr fotogalerija

Objava Uručene NATO medalje timu za zaštitu savjetničkih snaga u Afganistanu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti