Ugašen manji požar u objektu ZB Zemunik

U vojarni Zemunik kraj Zadra, danas je, 31. svibnja 2011., u jutarnjim satima, prilikom punjenja kisika na jednoj od boca na kolicima za kisik za punjenje aviona Pilatus PC 9M, izbio manji požar na ventilu boce.

Punjenje boca provodio je ovlašteni djelatnik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO (zrakoplovno-tehnički specijalist) koji je odmah po izbijanju požara pokušao s protupožarnim aparatom ugasiti požar, te je zatražio pomoć. Požar je ubrzo ugasila protupožarna skupina iz stalnog dežurstva vojarne Zemunik i PP vozilo Zračne Luke Zadar. Tijekom požara nitko nije ozlijeđen, a nastala je manja materijalna šteta na kolicima za kisik koja su dio zemaljske opreme.  Kisikana je izdvojeni objekt udaljen od piste i koristi se za punjenje boca koje se koriste u opsluživanju letenja, a postupak punjenja izvode djelatnici Zrakoplovno-tehničke bojne 93. zb sukladno propisima i postupanju sa kisikom. Boce za punjenje uredno su servisirane i sa vrijedećim atestom.

Tijekom dana sve letačke i ostale aktivnosti u postrojbi provele su se nesmetano. Istraga o uzrocima i okolnostima navedenog događaja je u tijeku.



Priopćenja